Συντονισμός του ISHRS 2021 Advanced/Board Review Course

Για ακόμη μία χρονιά, ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος, MD, PhD, FISHRS συντόνισε μαζί με τον Δρ. Samuel M. Lam, MD, FACS, FISHRS, το Προχωρημένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS) στις 21 Αυγούστου 2021, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εξ’ ολοκλήρου online, μέσω ZOOM. Μέσω της συμμετοχής τους, οι νέοι γιατροί είχαν τη σημαντική ευκαιρία να εμβαθύνουν σε προηγμένα θέματα και να εξελίξουν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένες τεχνικές και προσεγγίσεις για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Επιπλέον, το Live Mock Exam Session στόχευε στην άρτια προετοιμασία των ενδιαφερομένων για τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση της διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ABHRS).

Στις πλήρως επιτυχημένες συνεδρίες, ο Δρ. Ζώντος συντόνισε το Live Mock Exam Session με τους Dr. Lam και Dr. Rana M. Irfan, MBBS (Πακιστάν). Οι εξαιρετικά αναγνωρισμένοι χειρούργοι «μοιράστηκαν την οθόνη» με τους διαπιστευμένους συναδέλφους τους, David S. Josephitis, DO, FISHRS (USA), Marco Barusco, MD, FISHRS (USA), και Shalini Malhotra, MBBS, DNB (Ινδία).

Συνολικά, το διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης περιελάβανε 39 διαλέξεις σε θέματα χειρουργικής επέμβασης αποκατάστασης μαλλιών προηγμένου επιπέδου. Ο Δρ. Ζώντος είχε την ευθύνη και τον συντονισμό για 13 από αυτές, οι οποίες αφορούσαν προχωρημένα θέματα μεταμόσχευσης μαλλιών. Σε γενικές γραμμές, τα θέματα που καλύφθηκαν ήταν τύποι αλωπεκίας, η σωστή επιλογή ασθενούς και περιοχή δότη, ο σχεδιασμός λήπτριας περιοχής, ζητήματα ηθικής, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και επιπλοκές.