Αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών

Ο Δρ. Ζώντος εφαρμόζει σε άντρες και γυναίκες που παρουσιάζουν τριχόπτωση την αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών ως μια προληπτική θεραπευτική επιλογή. Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη και ελάχιστα επεμβατική θεραπευτική μέθοδο για περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από διάφορες μορφές τριχόπτωσης και όπου ενδείκνυται ενεργοποίηση του θύλακα των τρίχων.

Ειδικότερα, λαμβάνεται στη κλινική μια μικρή ποσότητα αίματος και με ειδική επεξεργασία ενεργοποιούνται τα αιμοπετάλια. Με μια λεπτή βελόνα εγχύεται έπειτα το ειδικά επεξεργασμένο υλικό που περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών στο δέρμα της πάσχουσας περιοχής του κεφαλιού. Στη συνέχεια, οι ουσίες αυτές που περιέχονται των κυττάρων του αίματος κάθε ασθενή επιδρούν στα τριχοθυλάκια προάγοντας την ανάπτυξη των τριχών με τρόπο φυσικό και κυρίως χωρίς επιπλοκές.

Η ενέσιμη αυτή θεραπεία τριχόπτωσης περιλαμβάνει πλήθος ουσιών που ενεργοποιούν την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων. Μπορεί να εφαρμοστεί πριν, μετά αλλά και ενδιάμεσα από χειρουργικές θεραπείες. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν να κάνουν την αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών κάθε μήνα, για τρεις φορές συνεχόμενα καθώς σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά πρωτόκολλα η συστηματική εφαρμογή ή η εφαρμογή δύο φορές το χρόνο ενεργοποιεί αποτελεσματικότερα την ανάπτυξη της τρίχας. Η θεραπεία αυτή λειτουργεί επίσης ως μέσο πρόληψης της τριχόπτωσης, καθώς εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια τριχών, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα ενδυνάμωση στα τριχοθυλάκια.