Scalp Micropigmentation

Scalp Micropigmentation

Η μέθοδος Scalp Micropigmentation (SMP) αποτελεί μια μη επεμβατική λύση στο πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών. Πραγματοποιείται στην κλινική με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού (μικροβελόνων) που εναποθέτουν κατάλληλες ιατρικά πιστοποιημένες χρωστικές στο δέρμα του κεφαλιού και δημιουργούν την εικόνα μικρών τριχών ή τριχοθυλακίων. Το οπτικό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση πιο πλούσιων και πυκνών μαλλιών. Η αισθητική θεραπεία SMP προσομοιάζει τατουάζ αλλά πρόκειται για μια πολύ πιο εξειδικευμένη τεχνική.

Οπτικό αποτέλεσμα πυκνών μαλλιών άμεσα

Η μέθοδος SMP είναι πολύ αποτελεσματική για την κάλυψη της απώλειας και της αραίωσης των μαλλιών τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Οι ασθενείς που την επιλέγουν απολαμβάνουν αίσθηση άμεσης αύξησης στην πυκνότητα των λεπτών μαλλιών ή σε φαλακρές περιοχές δίχως να χρειαστεί να ξυρίσουν τα μαλλιά τους. Να σημειώσουμε πως το ξύρισμα του κεφαλιού αποτελεί συνήθη πρακτική της μεθόδου SMP.

Η μέθοδος SMP μιμείται την ύπαρξη μικρών τριχών και όταν γίνεται σωστά το αποτέλεσμα δείχνει απόλυτα φυσικό δίνοντας την εικόνα μεγαλύτερου όγκου μαλλιών σε σχέση με πριν τη θεραπεία. Οι ενδείξεις για τη SMP είναι:

  • Λεπτά και εξασθενημένα μαλλιά σε άνδρες και γυναίκες
  • Κάλυψη ουλών στο κεφάλι μετά από την τεχνική μεταμόσχευσης STRIP ή άλλες ιατρικές επεμβάσεις
  • Αύξηση της πυκνότητας σε δότριες περιοχές του κεφαλιού μετά από υπερβολική εξαγωγή μοσχευμάτων κατά τη διάρκεια λανθασμένης τεχνικής.